Lena Lauridsen

Lena Lauridsen

Jeg vil gøre det lettere at flytte til og arbejde i Grønland

– til gavn for din karriere, din personlige udvikling og integration samt for din familie. Og ikke mindst til gavn for de grønlandske virksomheder.

Jeg forbereder kommende borgere i Grønland på hverdagsliv og kulturforskelle, ligesom jeg hjælper virksomheder og organistioner med at få det bedste ud af kulturmødet, fremfor at lade det blive en irritation.

Eller måske går rejsen til Danmark eller et tredie sted. Uanset hvorhen, står både medarbejder og virksomhed stærkest med en grundig forberedelse på de ændringer som en international flytning byder på i både familie- og arbejdslivet.

Siden 2007 har jeg som seniorkonsulent klædt danske og internationale erhvervsfolk på til at samarbejde på tværs af kulturer og fysisk distance. I 2008 var jeg medforfatter til bogen Verden Kalder – Inspiration til en global hverdag, der er en bestseller inden for sin niche, og som jeg stadig bruger aktivt, når jeg arbejder med udstationering.

Med et oprindeligt afsæt i markedsføring, har jeg specialiseret mig i kulturmødet i organisationer, og arbejder med både danske, grønlandske og internationale virksomheder med fokus på at skabe interkulturelle kompetencerFor mig handler interkulturel kompetence om dia­log, forståelse og respekt for hinandens kulturelle værdisæt, og jeg er meget optaget af at gøre mangfoldighed til en styrke, som bidrager positivt til virksomheden. Både på bundlinjen, og  i form af stabilitet og udvikling i organisationen. Jeg har skrevet flere artikler, der alle cirkler om emnet kulturforståelse, og har siden 2008 været brugt i danske medier, når fokus er på interkulturelle kompetencer og udstationering. Enkelte af mine artikler er tilgængelige på min LinkedIn profil.

Personligt har jeg altid været draget af eventyret i det fremmede og med årene som udlandsdansker har jeg erfaret, at det reelle eventyr ligger gemt i at forberede sig grundigt og selv at bidrage. Siden jeg første gang flyttede fra Danmark som ung (og uerfaren) har jeg været draget af eventyret: at blive udfordret på min sunde fornuft; at se, hvordan man også kan gøre; at lære og blive inspireret af andres måde at leve og være menneske på. Min familie og jeg har ad flere omgange boet og arbejdet i udlandet – de seneste 23 år i Nord- og Sydfrankrig, Finland, Brasilien, Mexico, Slovakiet og Grønland.