Klokkeblomster kan spises og bruges i madlavning. Friske og tørret. Det er flot og farverigt.

Sommer og sol i Grønland – del 2: Børneliv i sommer-Nuuk

Gaderne er lidt øde, fredagskøen i Pissifik er knapt så lang som vanligt. Telefonen er stille og mailstrømmen forsvinder. Det er Nuuk i sommerferie-version

Der er til gengæld travlhed i lufthavnene… Flertallet tager på ferie. Til Danmark og videre derfra. Flere arrangerer, at de kan arbejde lidt i Danmark, og på den måde strækker ferien sig måske over fire uger.

For danske børn i Friskolen bliver her stille. Deres kammerater er væk, og for mine to betyder det, at de er (næsten) alene tilbage. Vennerne er på ferie fjernt fra Nuuk.

I vores familie gør det ikke det helt store. At kede sig lidt og komme helt ned i omdrejninger er sundt og værdsat, og da jeg er fleksibel om mit arbejde, har vi tid til hverdagseventyr og sommerhygge. Kombineret med sejllads og (arbejds)ferie i Kangerlussuaq går tiden hurtigt, og de får nogle oplevelser med i kufferten, som de aldrig ville få ellers.

Dette er en af de små ting, som er rart at være bevidst om på forhånd som børnefamilie. Det er jo ingen stor nyhed, ej heller kompliceret. De fleste har prøvet at holde en sommerferie i deres hjemland. Forskellen er her, at der ingen bedsteforældre er til at tage ungerne en uges tid. Hertil kommer, at børnene ved, at alle andre er af sted. De ved, at Danmark er lig med jordbær, is, strand, bedsteforældre og gamle venner. De har det godt i Nuuk, og de keder sig ikke, men Grønland har svært ved at hamle op med tanken om den klassiske sommerferie i daglig tale. Også selvom vi køber friske danske jordbær, får en is hver dag og går til stranden eller søen. Vi bader også…

Flere familier sender børnene af sted på ferie, før forældrene selv rejser af. Eller børnene kommer retur senere. Der er næsten altid nogle venner eller bekendte, som ikke har noget imod at rejse med et ekstra barn eller to.  Børnene lærer hurtigt at rejse alene i Grønland – og de efterspørger det selv.

Vælger man som børnefamilie at blive i Grønland om sommeren for at udnytte denne tid, hvor naturoplevelserne står i kø, hvis man opsøger dem, så får man unikke oplevelser. Man er blot ekstra på som forældre samtlige syv uger.

Vil du følge med fremover?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked når der er nyt på bloggen:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *