IMG_8583

Sol og Sommer i Grønland – del 1: Den gode tid

Det azurblå vand skvulper mod båden, der vipper lige så stille. Jeg sidder på dækket med næsen i sky og suger solen til mig. Solcreme faktor 25, og selv i Grønland kan man lufte bikinien. Omkring mig rejser høje grønklædte fjelde sig, det grønlandske flag vejrer lidt i den blide aftenvind, og min rom/cola serveres i små RAL plastikkrus med nyhentet gletcheris fra stranden. Myggespiralerne holder de mest ihærdige myg. De kommer åbenbart helt herud på vandet i dag. Det er grønlandsk sommer og sommerstemning, når det er bedst.

Det er helt vindstille, og vandet spejlings står knivskarp. Det er to af alt: Af fjelde og af både

Vi dovner sejlerlivet væk, og nyder at fire mennesker kan enes og trives på de kvadratmeter, som en Saga 29 nu engang har. Der læses, snakkes, øves engelsk, grines og hygges. Vi spiller femhundrede med de kriser og tårer det inkluderer, når far lukker for tidligt, så ham på ti for nummer mange gang i træk sidder tilbage med en hånd fuld af minusser. Tårer, der vendes til glædesråb, når heldet vender.

Den bedste sommeraktivitet for en dreng på 10 år uden tvivl at drøne rundt i en gummibåd med påhængsmotor, og for pige på 12 at slænge sig på fordækket med et nyindkøbt Vi Unge-blad og lave absolut intet andet. Driverlivet afløses af en rask fodboldkamp på land, en fisketur, en vandring til elven, plukning af klokkeblomster, kvan eller grønlandsk timian. Og så skynder vi os tilbage til driverlivet, mens vi ved at lige derude, hvor knægten drønede rundt med gummibåden for ti minutter siden, er der 3-400 meter dybt, og hvalerne synger deres sange.

Yndlingsaktivitet for børnenes mor: Se stedet på billedet og gæt resten.

For os er det vigtigt at tilbringe sommeren i Grønland. Måske fordi vi nu, hvor vi nyder vores tredje sommer i Grønland, stadig er flyfriske? Flertallet tager til Danmark og videre til Sydens feriesol. For os er det vigtigt at nyde denne tid, hvor bikinitop og sandaler kan luftes, og det lange undertøj ikke behøver at kommer med i fjeldet.

Eneste minus i ferieparadiset her på vandet er myggene. De er ikke specielt hidsige, men der er mange, og så snart vi forlader driverlivet på båden, foregår det med myggenettet over hovedet og en myggebalsam, som absolut er ulovlig at sælge i Danmark.

Det at kunne holde sit eget selskab ud – og familiens – en helt uge uden internet, telefon og uden øvrigt selskab… Alle de stille stunder, de dybe snakke. Tiden, hvor vi alle fire blot sidder og stirrer ud i luften, læser, men er nærværende og de små indforståede smil og blikke. Den tid er uvurderlig, og en bid af Grønland.

Vil du følge med fremover?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked når der er nyt på bloggen:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *