første sne

Sne og Nordlys – vinteren er på vej

Den allerførste helt klare luft, som kun fås, når det er ca. 0 grader, og det første snelag dækker jorden. Og selvom jeg går lidt i baglås og tænker, at jeg er ikke klar til dette, så må jeg overgive mig til øjeblikket og bare nyde det.

For et øjeblik siden stod jeg udenfor og bare trak vejret dybt ind gennem næsen. Lod mig fylde med den helt rene luft. Med lukkede øjne og termokruset i hånden stod jeg helt stille i vinterstøvler og pyjamas, indtil kulden trak helt ind i knoglerne, og tvang mig indenfor.

Tre måneder uden sne blev det til i 2017. Og i det regnestykke tæller jeg ikke de par dage, hvor der er faldet lidt sne i både juli og august, som ikke blev liggende. Det har været en kort, men dejlig sommer. Jeg har stornydt vores terrasse siden juni måned, og tilbragt mange timer i min liggestol med en god lydbog eller spejdende ud over vandet for at finde hvalerne.

Det vender nu. Alt for tidligt for mig, men jeg er ikke overrasket. Nu følger forhåbentlig en måned til halvanden, hvor Fru Sommer og Kong Vinter skal slås en smule, inden vinteren for alvor ligger sig som en dyne over Nuuk.

Samtidig med sneens komme er nordlyset kommet tilbage på fuld styrke. For en måned siden begyndte de første spæde glimt at komme til syne på nattehimlen, og i denne uge er det eksploderet. Når Mælkevejen fyldes med grønt, dansende lys, så er det svært ikke bare at stå og lade sig forføre af skønheden. Uanset om det er gang nr. 1 eller 100, man ser det.

Nu daler sneen smukt igen. Mine prioriteringer for weekenden har ændret sig en smule, og jeg må hellere gøre lidt vinterklar. De stedmoderblomster som i forvejen burde have været fjernet –  men som jeg ville trække det sidste sommer ud af – har ikke overlevet i nat. De må hellere komme væk, og potterne retur i skuret. Det samme for det ene sæt havemøbler. Jeg lader cafésættet stå lidt endnu. Måske er jeg heldig, og kan få endnu nogle dage med sol på næsen, selvom beklædningen nok bliver mere og mere fornuftig.

Vil du følge med fremover?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked når der er nyt på bloggen:

  2Kommentarer

  1. Lise-Lotte Laursen   •  

    Jeg forstår og følger dine tanker om årets cyklus. Meget fin beskrivelse af tiden, glæden og samtidig sorgen over at sommeren uigenkaldeligt er forbi. Hver årstid har sin charme, og nogle er lettere at komme ind i end andre. De bedste tanker fra en som savner en snevinter sååååååååå meget. 🇬🇱😊 ❤️🇩🇰

    • Lena Lauridsen Lena Lauridsen   •     Forfatter

      Kære Lise Lotte. Tak for dine ord. Til gengæld har du nu efterårets farver i det danske. Dem savner jeg. Og jeg vil krydse fingre for at de får vinter i Danmark i år, selvom det jo aldrig bliver det samme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *