Flittig Liser i Grønland

Hvad bringer smilet frem hos dig?

Hvis jeg skal nævne en ting, som jeg savner helt vildt her i Grønland. Så er det blomster!

Og hvad har det så med Grønland at gøre? Absolut ingenting og alligevel alt. For når jeg ved, hvad der gør mig glad, så kan jeg bringe de ting ind i mit liv, og det betyder meget for min trivsel. Og dermed min glæde.

Så hvad er det, som du skal bringe ind i dit liv, som sikrer dit smil og din trivsel i omgivelser, som er anderledes end dit hjemlands?

For mig er blomster energi, livsglæde og et simpelt middel til at få mig i godt humør. Og det er ikke en buket, som jeg taler om, for dem er jeg egentlig ikke så meget for, men planter med blomster.

Tilbage i april måned fyldte jeg kufferten med små bakker sommerblomster fra Rema og Netto. I kender dem: bakker med 10 små planter til 20 kroner, som vokser sig til fine sommerplanter. Jeg slæbte stedmoderblomster, margueritter, flittig Liser, tagetes og flere andre med til Nuuk. Og jeg har haft så stor glæde af dem. I starten stod de inde, og gav farve i alle mine vindueskarme, men fra juli måned kom de udenfor.

Jeg kan uden blu tilstå, at grilloplevelsen på terrassen bare blev 100 gange hyggeligere, når familien sad med sommerblomster om sig, end når der ikke var et farverigt hyggeelement. Og jeg har været helt i mit es, når jeg har spejdet henover blomsterne efter hvalerne ude i fjorden.

Stadig nu står en enkelt krukke med stedmoderblomster udenfor, og i min vindueskarm står de sidste Flittig Liser og storblomstrer. Jeg satser faktisk på, at de overvintrer og fortsætter med at bringe smilet frem hos mig hver eneste dag i den kolde tid, som vi nu går i møde.

For mig er glæden ved blomster helt sikkert noget, som jeg har taget med fra mit barndomshjem, og selvom orkideer og brændende kærlighed er meget smukke blomster, så er de bare ikke nok. I hvert fald ikke for mig. Det er de to blomstertype, som der sælges mest i Grønland, da de er nemme at transportere over Nordatlanten og kan tåle lidt af hvert.

Jeg tror, at alle har en ting, som de savner mere end noget andet. For mig er det så blomster. Og jeg gør, hvad jeg kan for at bringe dem ind i mit liv. For de bringer mit smil frem.

Vil du følge med fremover?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked når der er nyt på bloggen:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *