rensdyrjagt

Rensdyr: Næsten sundere end sundt

Om mine børn bliver mere lykkelige, kan jeg ikke sige, men de vil i hvert hellere spise rensdyr end torsk.

En af glæderne ved Grønland er den konstante fyldte fryser af rensdyr, moskus og fisk. Hjemmebragt naturligvis, selvom mange blot køber på brættet. I vores familie køber vi sjældent fars i supermarkedet, men henter fra fryseren og mindes sensommerens jagtture.

Og nu giver forskningen os endnu mere grund til at fylde fryseren med rensdyr. Norsk forskning viser, at rensdyrkød kan spises med rigtig god samvittighed. Hos os har vi hele tiden slået på, at det er vilde dyr, som spises. Det har smagen af rigtig vildt og det findes ikke mere økologisk. Vi behøver heller ikke have dårlig samvittighed ved at spise kød og tænke på, hvor meget CO2 det uddriver… Vores rensdyr er ikke sat i verden for at være en del af en produktion. De er der uanset hvad.

Nu får vi så endnu flere fordele: Rensdyrkød indeholder mere vitamin B, jern, sink og selen end både lam, får, svin og kylling. Og niveauet af omega 3 er lige så højt som i krabbe, rejer, muslinger, østers og torsk. Derudover har rensdyrkød en fedtprocent på to, og er altså ligeså magert som kylling og kalkun.

Så det er bare med at få fyldt fryseren igen til sommer. Og rensdyrkød kan bruges fuldstændig som du vil bruge okse- eller svinekød: Lasagne, frikadeller, wok. Kun fantasien sætter grænser.

Det er jo lidt et luksusproblem at have fri adgang til så lækkert et kød, og så blive træt af det. Men det kan man altså godt, specielt børn. Så er det jo godt, at man kan marinere rensdyr, så vildtsmagen forsvinder.

Du kan læse hele artiklen med forskningsresultater her

Vil du følge med fremover?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked når der er nyt på bloggen:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *