Nu indrømmer jeg lige en fejl…...

… og det bliver sikkert den første af mange.

Du milde, hvor kan der ske meget sådan en mandag, som fuldstændig stjæler fokus fra alt det, som jeg i virkeligheden ville have lavet. Jeg har lært tre ting denne mandag:

1. Jeg er omgivet af skønne mennesker, og kredsen bliver kun større. Jeg har nu til formiddag fået vished om, at jeg ikke behøver bekymre mig om de regnskabsmæssige og skattetekniske detaljer ved denne bog. Tak Knud!

2. Der kommer en masse dejlige returmails, når man sender en statusopdatering ud. Så nytter det ikke, at jeg ellers har lovet mig selv, at administration kun er om fredagen.

3. Hjælp kommer, når man viser sin svaghed. En af mine returmails var fra Thomas, som meget kort og kontant satte punktum for en mine spekulationer: Pejler man ”” eller ”mod” noget? Min undertitel på bogen er ”Pejling Grønland”, og i min statusmail til alle sponsorer, skrev jeg blandt andet:

”Undertitlen ”Pejling på Grønland” kommer fra, at varden er et pejlemærke. Jeg er usikker på, om det skal hedde pejling på eller mod Grønland. Heldigvis behøver jeg ikke tage den beslutning lige nu.”

eller mod diskussionen har længe foregået i mit hjem, og blandt de mennesker som jeg sparrer med. I mit hoved handler det udelukkende om dansk grammatik, og hvad der er korrekt. Eftersom vi både kan pejle og mod noget, er diskussionen åben og en smagssag. Derfor slog jeg ”plat eller krone” – vandt –  og skød emnet til hjørne for en stund.

Thomas tilføjede en ny dimension til diskussionen, som skød bolden i mål. Med smil i øjnene konstaterer jeg nu, at den korrekte undertitel kun kan være ”Pejling mod Grønland”. Typisk, at det rette argument kommer umiddelbart efter deadline.

Det er ikke grammatikken, der afgør dette, men en evig diskussion blandt grønlændere og danskere: Hedder det i Grønland eller Grønland? Vi bor i Grønland, og det støder mange, når vi siger Grønland.

Jeps, jeg ved godt, at grammatisk er der ingen sammenhæng mellem denne gordiske knude rent sprogmæssigt, og min pejling-diskussion. Blot, at jeg selvfølgelig helst undgå at støde enkeltpersoner unødigt ved at bruge ”Pejling Grønland” som undertitel. Følelser er vigtige, og selvom jeg ved godt, at konteksten i, på, mod er vidt forskellige her, så tager jeg ingen chancer. Officiel titel er derfor: Inussuk – Pejling mod Grønland.

Vil du følge med fremover?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked når der er nyt på bloggen:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *