IMG_1885

Lyden af smeltende sne…

Halvanden time på terrassen i min solstol blev det til i dag. Pakket ned i min sovepose med næsen mod solen, og mens jeg gled ind og ud af drømmeland, nød jeg spyfluernes forårssummen, fuglenes pippen, mågernes skrig, vandet der dovent slog mod stenene og ikke mindst – og meget øredøvende: Lyden af smeltende sne, der risler og danner små floder.

Hvert år forbløffes jeg over, hvordan sne smelter. Langsomt men sikkert nedefra. Vand løber ud under sneen og danner små floder. Når man går i naturen, skal man passe på, for der dannes huller under sneen, og fodfæstet kan forsvinde totalt, når det, man troede var solid sne, viser sig at være et smeltet hulrum.

Sneen, der smelter, er tegn på, at et længe ventet forår er på vej. Vinteren i Nuuk har været hård og lang i år. Det siges, at vi ikke har fået så meget sne i tyve år. Til gengæld har der næsten ingen sne været i Østgrønland. Langsomt begynder sorte klipper er titte frem, og det samme gælder for de havemøbler, som har været begravet siden november.

Det er livsbekræftende, så det basker. Temperaturen er i dag 6 grader, cykler findes frem, og mange kopper kaffer drikkes med garanti ude. Børns latter og leg blandes med naturens lyde. Jeg fik som skrevet min første eftermiddagslur i solen. Lige nu skrives der udendørs ved havebordet, mens sønnike har overtaget solstolen, sovepose og med telefonen i hånden nyder varmen, mens der spilles Clash of Clans.

I denne tid, hvor vi får dage med sol og forårsfornemmelser, for så at tage nogle dage med blæst og sne. Hvor Kong Vinter og Frøken Forår kæmper, og skiftevis får overtaget, indtil Foråret endelig viser, at det har flest friske kræfter. I denne tid kommer der er ny energi blandt alle. Man begynder at se frem til at kunne komme ud på en anden måde, få bådene i vandet, og bruge naturen på andet end at stå på ski eller køre på snescooter.

Den sikre forårsbebuder – stenbiderrognen – sælges på brættet og denne luksus rå-spises til 50 kr. kiloet. Jeg indrømmer blankt, at jeg i denne sæson nyder den frisk, og gerne spiser rogn både morgen middag og aften: Avokado og rogn til morgen, måske blandet med rejser til frokost og med rugbrødschips til aften.

Jeg er udpræget sommer pige. Vinteren er ubeskrivelig smuk i Grønland, men det er klart de næste ca. 6 måneder, som er min favorit årstid.

Vil du følge med fremover?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked når der er nyt på bloggen:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *