Tiger

Kunsten at finde en værtindegave i Grønland

Det skæve, det anderledes, det sjove, det nye… Efter tolv dage i Reykjavik og nu midt i København har jeg spottet, hvad jeg savner allermest i Grønland. Det er hverken restauranter, Starbucks, sommer, jordbær eller kulturliv, men derimod muligheden for at købe de små, og ofte fuldstændig unødvendige ting, som giver smil eller indikerer, at jeg som giver virkelig har tænkt over en gave. Det kan være noget så fjollet som motivet på en notesblok eller den helst specielt designede køkkendims, som jeg ved, at modtageren sætter pris på. Og jeg ved godt, at jeg er kvinde, og en mand vil uden tvivl tænke anderledes…

I Nuuk har vi et stort udvalg sammenlignet med andre byer i Grønland, men jeg savner en Søstrene Grene og en Tiger-butik, hvor jeg kan finde små, skønne ting. Jeg savner butikker med et stort udvalg af nips, når jeg skal finde en gave. Og jeg savner de skæve valgmuligheder, som logisk nok ikke er i Grønland, hvor kundegrundlaget er lille, og fejlindkøb mærkes hårdt på bundlinjen.

Det er ikke noget, jeg tænker over i hverdagen. For jeg fylder jo netop kufferten, når jeg rejser, men når jeg skal finde en gave til jul, fødselsdag, receptioner, kaffemikker eller værtinden, så savner jeg det. Jeg er typen, som egentlig synes, at det er mangel på fantasi at komme med en flaske vin, mens det er helt fint med blomster, hvis man har tænkt over farver og eventuelt yndlingsblomster. Specielt i Grønland, hvor blomster er dyrt og en skøn luksus at få. Personligt, vil jeg helst finde den lille ting, der indikerer, at jeg har tænkt over det.

Men nød lærer nøgen kvinde at spinde… Jeg holder heldigvis af at sysle i køkkenet, og de små gaver med hjemmelavet syltetøj, kryddersalt, fyldte chokolader osv. er gode muligheder. Det kræver blot tid, forberedelse, og at jeg kan finde råvarerne.

En lidt sjov historie, som er lidt et sidespor, og dog: I januar måned fik jeg en stor trang til at lave marokkansk mad, og alle råvarer var i hus undtagen det helt specielle krydderi: Ras El Hanout. Efter lidt søgning på nettet fandt jeg flere opskrifter på selv at blande krydderiet, valgte en, og snart bredte sig den mest pragtfulde madduft i hele huset. Alt hvad det kræver er fantasi og modet til at ikke at give op.

Tilbage til småtingene: Man kan også være heldig. Jeg holder af at komme i Tingo ovenpå Natalies i Nuuk, som ud over smukke kjoler også har småting. Pialuit i Nuuk Center er også en skøn butik at komme i med hyggelige småting. I både Sisimiut og i Ilulissat er der begge steder en butik, men jeg husker ikke navnene lige nu.

Så når jeg rejser retur til Nuuk om en lille uge, er det kufferten fyldt med alt fra krydderier, mel til brasilianske osteboller, silkebånd med sjove mønstre, småt nips til et ungpigeværelset, de seje snørebånd til knægten og en isbjørneformet småkage-udstikker.

Vil du følge med fremover?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked når der er nyt på bloggen:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *