19912644_s-2

Job-erfaringer af guld i Grønland

I Grønland kan man ret hurtigt få nogle jobmæssige erfaringer, som ikke er muligt så mange andre steder. Få lov til alt det sjove!

Bliver du ansat som akademiker i den danske forvaltning er der langt til toppen. Du får ikke hurtigt lov til at skrive en indstilling til en minister, du får som nyansat ikke lov til at være med til at planlægge statsbesøg, erhvervsdelegationer eller modtage udenlandske statsoverhoveder. I hvert fald ikke lige så hurtigt, som du gør i Grønland. Her kommer du tættere på magten. På godt og på ondt. Og de erfaringer er guld værd.

I sundhedsvæsenet bliver du testet på al din faglige viden, og du får lov at være med fra indlæggelse til udskrivning. Fra hudafskrabning til akut operation. Du bliver udfordret, og skal tage selvstændige beslutninger.

Der kommer en vis bredde på ens erfaring, når man arbejder i Grønland, som er svær at få i Danmark. I Grønland er man måske nok specialist, men man skal også kunne dække over andre områder – og for kolleger – på et arbejdsmarked, hvor der ofte er underbemanding og rigeligt med arbejdsopgaver. Det betyder meget for ens indsigt i sit fag.

Derudover arbejder man oftere tæt sammen med andre faggrupper, hvilket udvider ens horisont, og man lærer noget nyt. Både fagligt og i samarbejdsrelationer.

Endelig kan man få lov at føre ting ud i livet. I mange grønlandske organisationer er det ikke langt fra tanke til handling, og du kan byde ind på en opgave, hvor du har gode idéer.

Det sidste element, jeg vil fremhæve her, er øvelsen i rummelighed, og at se tingene fra en anden vinkel. Der er nemlig stor forskel i dansk og grønlandsk national kultur – og dermed også arbejdskultur. Det betyder, at ens arbejdsmetode og det ønskede output skal være målrettet den grønlandske virkelighed. Det kræver interkulturelle kompetencer.

Det er nemt at se udfordringerne, problemerne og de knapt så sjove oplevelser. Men vi skal også huske de positive historier, og alle de super spændende erfaringer et job i Grønland giver både fagligt og personligt.

Vil du følge med fremover?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked når der er nyt på bloggen:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *