Lena Lauridsen

Inussuk er i handlen

InussukSå er Inussuk – Pejling mod Grønland på gaden, i baghandlen og ude på markedet. Det er en skøn, skøn fornemmelse

Og vigtigst: Den bliver taget godt imod.

Over 300 mennesker har hjulpet mig med at samle informationer ind til dette forsøg på at gve et kærligt og reelt billede af Grønland anno 2015: Hvad vil det sige at leve og bo i Grønland, have en helt almindelig dagligdag med arbejde og fritid? Hvad skal jeg forberede mig på, når jeg vælger at flytte til dette smukke, mægtige og kontrastfulde land?

Professor Minik T. Rosing skriver i bogens forord:

Hvem har ikke som barn drømt om at få sit eget eksemplar af Grønspættebogen – det lille mesterværk som redder Rip, Rap og Rup ud af enhver kattepine, og som giver svar på alle tænkelige spørgsmål?

Aldrig er behovet for svar på alting større, end når man forvilder sig uden for den hjemlige andegård. Det er uden for de vante rammer, at man virkelig har behov for korrekte og prompte svar.

Nu om dage kan vi alle hente alle de svar – vi orker at indtage – ned fra nettets uendelige myriader af information. Med adgangen til svar på alt står vi pludselig i en situation, hvor det, vi virkelig har brug for, er de relevante spørgsmål. Hvis bare vi kan formulere et spørgsmål præcist, kan vi få svaret med det samme.

I dagens Danmark er det generelle kendskab til Grønland yderst ringe, og landet henligger i en dis af myter og forestillinger. De fleste har derfor et meget spinkelt grundlag at basere en beslutning om at flytte til Grønland på. Det er de færreste, der overhovedet er i stand til formulere de relevante spørgsmål, som kan belyse, hvad en flytning og et liv i Grønland indebærer.

Det, man har brug for, er et pejlemærke i den mytologiske dis, der omgiver Grønland.

Inussuk-bogens store styrke er, at forfatteren har brugt sin store indsigt, og en ikke ringe mænge flid, på først at formulere alle de relevante spørgsmål og derefter give gode og fyldige svar. Bogen er helt sikkert en bedre ståbi end nogen Grønspættebog for dem, der overvejer at slå sig ned i Grønland.

Du kan læse både forordet og Inussuks introduktion og indholdsfortegnelse ved at klikke her. 

Hvis du har lyst, kan du købe bogen hos din boghandler eller via min hjemmeside.

Jeg har taget en beslutning om at torsdag fremover bliver blog-dag, og jeg glæder mig til at fortsætte med at samle informationer, tale med folk og give min viden videre. Via bloggen her og forhåbentlig via opdateringer af bogen med tiden.

Vil du følge med fremover?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked når der er nyt på bloggen:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *