IMG_1006

Forlænget weekend i Kangerlussuaq

Der er verden til forskel på at tage en forlænget weekend til Kangerlussuaq eller til London eller Budapest. En af de store udfordringer for mange i Grønland er, at når vi er i Grønland, så er vi her. De kulturelle storby weekender er langt væk, både i tid og i økonomi.

Rejser internt i Grønland er også en dyr fornøjelse, men engang i mellem skal man give sig selv muligheden for at tage væk. Således drog vi til Kangerlussuaq for weekenden.

Der er rigelige muligheder for tosomhed, hvis det er det man ønsker, og muligheden for at bruge naturen er unik. Spise i roklubben, hvor skøn grønlandsk mad nydes, gå lange ture, tage på arrangerede ture til isen eller på hundeslæde, nyde en drink i Grønne bar eller på Nordlys. I vinternatten kan man passende slutte aftenen af med det smukkeste nordlys, som næsten svæver med irgrønne tåger over himlen hver aften.

IMG_0972IMG_0980

I Kangerlussuaqs bagland føler man sig lille, sommer som vinter. Naturen er overvældende, og lykken er at stå lige så stille med en varm kop te med ryggen til gletsjer og indlandsis mens øjet skuer ud over landskabet, hvor rensdyr i vinterpels kigger nysgerrigt og sneharer hopper forbi, og der er ikke brug for meditation, når man sidder på en – ganske vist kold – sten og nyder naturens smukke vinterdekorationer på en gletsjer. Der findes ganske simpelt ikke ord, når man går rundt blandt isskruninger, hvor kæmpe isflager i op til en meters tykkelse står skudt op i luften.

IMG_1001

IMG_1002

IMG_0992

IMG_0991

IMG_0990

Kangerlussuaq er ikke et sted, hvor man kommer hjem fyldt med nye impulser og kulturelt mættet af storbyoplevelser. Eneste mulighed for shopping er butik Niviarsiaq, som er Grønlands største leverandør af moskusgarn produkter.

Til gengæld kommer man hjem med ny energi, et lettere sind og mange naturoplevelser rigere, som man ikke kan få andre steder i Grønland. Forlængede weekends er bestemt en mulighed i Grønland – hvis man er til natur. Selv om vinteren.

IMG_1028

Vil du følge med fremover?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked når der er nyt på bloggen:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *