DHL stafet

DHL stafet og folkefest i Nuuk

Der er 800 løbere og 160 hold tilmeldt.
Der er folkefest med musik, impulsiv dans, hoppepude og masser af latter.
Der er stormvejr og regn.

I Nuuk er man vant til lidt af hvert, og dårligt vejr kan ikke bremse DHL TELE-POST stafetten. Vindstødene var op til 27 meter per sekund, da starten gik… heldigvis aftog de en smule og selv regnen holdt små pauser.

Deltagerantallet svarer til ca. 5% af Nuuks indbyggere – dertil alle familiemedlemmerne, venner og øvrige kollegaer som var der for hyggens skyld. Virksomheder, organisationer og hold sammensat af venner: De er der allesammen. I holdbluser så alle kan kendes fra hinanden, og læge-holdet med hvide kitler.

Ruten starter og slutter i Inusivik Hallen, og løbes to gange. Hep, tilråb og klap pisker en stemning op i byens største sportshal. Det er 3. år arrangementet løber af stablen, og Tele-Post er den lokale arrangør: Det er velklappet, professionelt og uden slinger.

DHL stafetten er en stor begivenhed – og det er en folkefest. Eftermiddagen og aftenen fortæller meget om Nuuk. Jeg er ikke løber, men jeg hepper på alle, mens jeg hilser og snakker med en masse, og Tele-Post bandet bidrage til den gode stemning med musik.

Det er en af de aftener, hvor smilet er på fra start til slut. Der hilses, løftes øjenbrun (som er en grønlandsk måde at hilse på). Der er god stemning, og selvom vinder-holdet er “købehold”, hvor man havde plukket de bedste løbere, så er konkurrenceelementet ikke det bærende. Nærværet med kollegaer, den interne drillen, hyggen ved borderne, og latteren er det vigtigste.

Børn løber med, tykke og tynde, toptrænede og dem som går mere, end de løber. Det er løb for alle. Den første torsdag i juni måned er fast booket.

Vær med til festen på facebook og nyd de gode stemningsbilleder
eller
læs mere på staffettens hjemmeside her

(billede er gengivet med tilladelse fra Tele-Post og Michael Binzer)

Vil du følge med fremover?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked når der er nyt på bloggen:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *