Bøger om Grønland

Der er (for) mange bøger om Grønland

…skriver hende, som er igang med at skrive endnu en…

For mig betyder det begrænsningens kunst i min research. Hold op, hvor ser de alle spændende ud. Men valg og fravalg er nødvendigt.

På mit safabord ligger alle disse bøger, men hvor skal jeg mon starte? Heldigvis behøver jeg ikke læse alle bøger om Grønland for at nå målet om at skrive denne ene bog, som giver helikopter-overblikket. Og så kan man derefter starte med at rydde hylden på biblioteket alt efter interesseområde. Men noget læsning er nødvendigt – og så er det jo godt, at jeg er glad for at læse.

De sidste par måneder har jeg noteret titler ned, og nu har jeg så med god hjælp fra Claus i Atuagkat (Bog & Idé i Nuuk)  fundet bøgerne til første runde i min læseproces. Der er bøger fra dengang og nu. Bøger om storpolitik i Rigsfællesskabet til bøger om en fangers liv i udkantsgrønland. Erindringsbøger og faktabøger om børn og unge.

Jeg glæder mig til at gå i gang…

Om et par måneder skal jeg i gang med anden runde. Der er allerede nogle bøger på listen. Måske er der flere som skal til? Bud på gode titler, der kan danne baggrund for at forstå nutidens Grønland er altid velkomne.

Jeg ved også, at jeg ikke får den helt rigtige føling med Grønland ved blot at læse bøger. Jeg glæder mig til at læse, men glæder mig om muligt endnu mere til at komme ud i landet og tale med forskellige mennesker. Om et par uger er forårets rejseplan klar, og så bliver bøgerne god inspiration, når jeg sidder i flyveren, i lufthavnen eller vejrfast et sted. Foruden i sofaen herhjemme i Nuuk.

PS – Da jeg nu var i Atuagkat, og bordene med udsalgsbøger stod overalt: Så snuppede jeg altså også et par bøger, der absolut intet har med Grønland at gøre. Der skal også være plads til ren fornøjelse.

Vil du følge med fremover?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked når der er nyt på bloggen:

  2Kommentarer

  1. Pia Jensen   •  

    Philip Lauritzen skrev i slutningen af 80’erne/starten af 90’erne en ganske underholdende lille håndbog “Grønlandsguiden”, lidt i stil med de populære “Turen går til…”-bøger, men med et twist. Han formåede at skrive hvad vi andre kunne læse mellem linjerne. Den dag i dag kan jeg stadig bladre i bogen og bringe både gode og mindre sjove minder frem.

    • Lena Lauridsen Lena Lauridsen   •     Forfatter

      Hej Pia. Jeg vil prøve og se, om jeg kan finde bogen. Den findes nok på biblioteket. Mange hilsner, Lena

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *