solopgang i Nuuk

Banalt, men vigtigt: Din hud i grønlandsk kulde

Alle der har været i Grønland kender til udfordringen med det tørre og kolde klima, som giver tør hud. Cremer bliver købt i dyre domme, testes og med tiden bliver det en vane. Håndcreme, læbepomade bliver standard i tasken – også for mange mænd.

Derfor kan jeg heller ikke lade være med at dele lidt input, som jeg læste i en artikel for nylig: Brrrr… Sådan passer du bedst på din hud i kulden. Overskriften er helt sikkert reel nok i Danmark, men den giver blot mere mening her i Grønland.

Vores hud påvirkes både af det kolde klima og den lave luftfugtighed.

Jeg har før skrevet om den lave luftfugtighed, og hvordan den påvirker hverdagen i Grønland i denne blog, men dette handler om huden, og hvis disse simple råd kan hjælpe, så tester jeg gerne. I bund og grund handler det ifølge skønhedseksperten Anette Kristine Poulsen om at tilføre ekstra fugt…

Hun påpeger, at vi bør skrue ned for varmen indendørs, da kunstig varme er en fugttyv. Det kan jo blive svært nok i Grønland, når det er mellem minus 10-40 grader udenfor om vinteren, og isoleringen ikke altid er efter danske standarder.

Derudover anbefaler hun ansigtsolie under ansigtscremen, og det skal helst på, men huden er fugtig.

Endelig bør man dække huden af for kulde. Du kan læse de gode råd her i artiklen.

Det lyder jo både simpelt og nemt. Måske for nemt. Men det er da værd at teste.

Vil du følge med fremover?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked når der er nyt på bloggen:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *