IMG_0482

6 uger til sommerferie og sneen er begyndt at smelte

Plusgrader og solen har nu så meget magt, at sneen svinder langsomt ind. Trods sjap og kæmpe vandpytter overalt er det en skøn tid, for nu på syvende måned må sneen faktisk godt forsvinde. I Nuuk har vi fået meget i år, så det varer nok en rum tid, og for skibakken har denne sæson været god. Og den er ikke slut endnu.

Der er mange, der har spurgt, om det ikke er et problem i hverdagen med al den sne. Både mængden og længden af årstiden. Egentlig ikke! For det første vænner man sig til det, og Grønland og sne hænger ligesom sammen. Dernæst: Hele samfundet er vant til det, så ingen piver over det, og der er en hverdag, hvor skoler, virksomheder og busser fungerer. Entreprenørerne har det rette grej, og der fjernes sne konstant.

Og her kan vi finde mine sande vinter-helte: Dem, som sidder i maskinerne, og sikrer, at hverdagen fungerer for alle os andre. I syv måneder har de fjernet sne fra veje og pladser, straks sneen er faldet, og på dage og i perioder uden nyt snefald har de flyttet på bunkerne: Samlet sammen og kørt masser af sne i havet, så der blev plads til mere. Nat og dag. Nu, hvor sneen langsomt begynder at tø, har de gravet grøfter fri, så noget af vandet kan sive væk. Stadig fyldes lastvogne med sne, som køres væk, specielt fra midtbyen, så vi ikke ender som Venedig, men stadig kan færdes uden knæhøje gummistøvler.

De har knoklet!

Uden sammenligning i øvrigt betyder sneen også knokkelarbejde i privaten. Heldigvis har vi ingen fortove, som skal ryddes, men en indgang til huset skal vi jo have. Og så er der altanen, hvor vi holder af at grille, og som derfor trofast er blevet ryddet. Det betyder meget med en snefri altan nu, hvor solen er så skarp om eftermiddagen, at vi kan sidde derude og få en kop eftermiddagste.

I en lun trøje og med en varm kop i hånden nydes det stadig hvide landskab med det blå hav i baggrunden. Det er smukt, og solen genoplader vinterbatterierne. Mit humør stiger i hvert fald lige en tand. Men nu må sneen gerne snart forsvinde. Der er kun 6 uger til sommerferie.

Vil du følge med fremover?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked når der er nyt på bloggen:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *